Bartušek Libor - KUCHYNĚ - netkatalog.cz Kuchyně - netkatalog.cz

Co je to vlastně DYNAMIC SPACE?


1. Zajistěte si dostatek úložného prostoru

Většina zákazníků, kteří si koupili kuchyň, zjistí až příliš pozdě, že potřebuje více úložného prostoru. Tomuto nedostatku se dá zabránit, když si před naplánováním kuchyně provedete průzkum potřeby úložného prostoru podle zónového plánovače firmy Blum.

2. Plánujte v pěti kuchyňských zónách

Každý správný návrh kuchyně by měl začínat rozvržením kuchyně do pracovních zón. Pět zón DYNAMIC SPACE tvoří (uspořádání pro praváka): Zásoby, Ukládání, Mytí, Příprava, Vaření/pečení. Jejich uspořádání a rozdělení by mělo byt ušito na míru Vašim potřebám a zvyklostem při práci v kuchyni.

3. Vyhněte se dvířkům s vnitřním dělením

Dvířka ve spodních skříňkách jsou ergonomicky velmi nevýhodná: Uložené předměty musíte pracně hledat, protože nemáte o obsahu skříňky přehled. Musíte se k nim shýbat anebo případně musíte část obsahu skříňky vyndávat, abyste se dostali k hůře dostupným předmětům, uloženým hluboko vzadu. Naproti tomu zásuvky a výsuvy poskytují dobrý přehled a přímý přístup. Díky vysoce hodnotným řešením kovaní firmy Blum přichází do kuchyně perfektní pohyb. S cílem učinit z otvírání a zavírání nábytku emocionální zážitek.

4. Volte plnovýsuvy s vnitřním dělením

Ještě více komfortu nabízejí zásuvky a výsuvy, opatřené plnými výsuvy. Proti částečným výsuvům mají tu výhodu, že Vám umožňují dokonalý přehled a přístup i k nejvzdálenějším částem skříňky. Vnitřní dělení navíc zajišťuje pořádek a přehlednost.

5. Dbejte na perfektní funkci kování pro optimální kvalitu pohybu

Díky vysoce hodnotným řešením kovaní firmy Blum přichází do kuchyně perfektní pohyb. S cílem učinit z otvírání a zavírání nábytku emocionální zážitek.



Zásoby
V této kuchyňské zóně skladujeme typické spotřební zboží a potraviny jako konzervy, rýži, těstoviny, ale rovněž chlazené potraviny.
Ukládání
Tato kuchyňská zóna slouží k ukládání nádobí, sklenic, příborů.
 
Mytí
Vedle dřezu a myčky na nádobí je v této zóně místo pro sadu nádob na třídění odpadu, a rovněž pro mycí prostředky a pomůcky pro mytí.
Příprava
Tato zóna představuje hlavní pracovní plochu v kuchyni. Zde se odehrává většina přípravných prací i příprav samotného vaření. Pracovní příbory, prkénka na krájení, nože, ale i koření a mnohé další předměty, jsou optimálně uloženy v bezprostřední blízkosti pracovní plochy.
 
Vaření/pečení
Tato kuchyňská zóna je vyhrazena pro varnou desku, troubu na pečení, mikrovlnnou troubu, odsavač par, hrnce, pánve, poklice, pracovní příbory a plechy na pečení.


  ©2010 Bartušek kuchyně – kvalitní kuchyně Jihlava